Galerija

Više od 100 uspešno realizovanih projekata

Predstavljamo vam neke od realizovanih projekata u zemlji i okruženju

Učestvovali smo i učestvujemo na velikim projektima u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj (BiH), Makedoniji, Rumuniji i Bugarskoj koje su finansirale vlade ovih zemalja, Svetska Banka, EU, IBRD, KfW, EPS.EP RS, ELEM i privatni investitori.
Svakodnevno radimo i na malim projektima monitoringa koji su vezani za razne vrste hidroloških, meteoroloških i geoloških merenja na različitim lokacijama od velike važnosti za lokalne vladine organizacije ili firme.
ADA MALL
Shopping centar

Po projektu londonskog biroa Design International, nadomak Ade Ciganlije niče novi tržni centar koji će se zvati Ada Mall. Savremeno oblikovan objekat od 90.000 kvadarata ističe se fasadnim brisolejima s velikim staklenim površinama i ozelenjenim spratnim terasama.
Firma LANS wGh ugradila je najsavremeniji sistem za geotehnički monitoring, praćenje podzemnih voda, jačine buke i jačine vibracija na okolnim objektima.

Saznaj više
Belgrade Waterfront
Projekat urbanog razvoja

Belgrade Waterfront, poznat još i kao Beograd na vodi, je novi urbani centar vredan 3 milijarde američkih dolara i smešten na 1.8 miliona kvadratnih metara, koji razvija kompanija Eagle Hills.
Firma LANS wGh od početka 2019. godine pruža usluge geotehničkog monitoringa na pojedinim delovima ovog gradilišta.

Saznaj više
Južni tok
Projekat gasovoda

Južni tok je projekat gasovoda kojim se transportuje prirodni gas iz Rusije do zemalja Evropske unije. Jedan krak iz Bugarske, preko Grčke podvnodno treba da vodi do Italije, a drugi preko Srbije i Mađarske do Austrije.
Firma LANS wGh vrši geotehnička merenja na trasi ovog gasovoda.

Saznaj više
Sliv Drine
Monitoring Hidro stanica

Naša firma izvršila je ugradnju mreže hidroloških i meteoroloških stanica u slivu Drine za Hidrometeorološke zavode Crne Gore, Srbije i Republike Srpske. Ukupno 83 stanice (46 meteoroloških i 37 hidroloških) opremljene mernim instrumentima firme OTT iz Nemačke, ugrađeno je na više lokacija duž čitavog sliva reke drine. Ovaj projekat vođen je i od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uz finansiranje od strane Svetske Banke.

Saznaj više
ELEM Makedonija
Monitoring brane

LANS wGh može se pohvaliti i održavanjem sistema za monitoring brana koje su u vlasništvu Elektroprivrede Makedonije (ELEM). U pitanju je 6 brana koje se nalaze u ELEM-ovom sistemu hidroelektrana: Spilje, Globočica, Tikveš, Kozjak, Sv. Petka i Mavrovo. Na svim pomenutim branama povezanim u jedinstven sistem ugrađena je oprema za monitoring renomiranog italijanskog proizvođača SISGEO, čiji je firma LANS wGh ovlašteni zastupnik i distributer na teritoriji Balkana.

Saznaj više
Mreža meteroloških radara
Srbija – Monitoring

Firma LANS wGh može se pohvaliti jednim od najvećih projekata na prostorima naše zemlje – kakav je celokupna mreža meteoroloških radara, isporučena i ugrađena za Hidrometeorolški zavod Srbije. Ukupno 4 radara firme LEONARDO iz Nemačke isporučeni su i ugrađeni na sledećim lokacijama: Samoš, Bajša, Fruška Gora i Jastrebac. Naša firma poseduje tim obučenih profesionalaca koji su sposobni da izvrše ugradnju i puštanje u rad jednog izuzetno ozbiljnog sistema kakvog predstavljaju meteorološki radari.

Saznaj više
Površinski kop Majdanpek
Monitoring klizišta

Firma LANS wGh vršila je uslugu merenja i geotehničkog monitoringa na klizištu površinskog kopa rudnika Majdanpek.

Saznaj više
Koridor 10
Monitoring klizišta

Naša firma trenutno učestvuje u geotehničkom monitoringu klizišta na kosinama trase autoputa KORIDOR 10 u Grdeličkoj klisuri.

Saznaj više
Rudarski basen Kolubara
Monitoring podzemnih voda

U RB Kolubara firma LANS wGh izvršila je isporuku i ugradnju sistema za monitoring podzemnih voda čiji je proizvođač firma OTT iz Nemačke.

Saznaj više
HE Trebišnjica i HE Vrbas
Monitoring kvaliteta

LANS wGh je isporučio i instalirao kompletnu mrežu hidrološkog, meteorološkog i monitoringa kvaliteta voda za HE na Trebišnjici i HE na Vrbasu. Naša firma vrši i uslugu održavanja ovog celokupnog sistema.

Saznaj više
IKEA
Monitoring

U saradnji sa jednom od najvećih građevinskih kompanija na svetu – firmom STRABAG, firma LANS wGh pružila je usluge geotehničkog monitoringa tokom izgradnje prve robne kuće švedskog brenda IKEA na teritoriji Srbije.

Saznaj više
Trebinje – Pametni grad
Monitoring/Implementacija

Opština Trebinje u saradnji sa fondom švajcarske vlade koji se bavi finansiranjem projekata u inostranstvu je ušla u projekat poboljšanja energetske efikasnosti u tri zgrade na teritoriji grada Trebinje. Ovaj pilot projekat opština Trebinje i švajcarska vlada – poverili su Švajcarskoj firmi EscherTec čiji je LANS wGh generalni zastupnik za teritoriju Balkana. Zajedno sa stručnjacima iz firme EscherTec, firma LANS wGh radi na implementaciji ovog izuzetno bitnog projekta.

Saznaj više